2017. 10. 08.

Európai Kódolás Hete - 2017.





Kedves Csapatom!

Ünnepre készülünk a jövő héten, hiszen ötödik születésnapja lesz az Európai Kódolás Hetének.
Mi harmadik alkalommal kapcsolódunk be a nagy projektbe. Az előző eseményekről szóló beszámolókat az Anyahajó blogunkban és az Örömpedagógia blogban a következő linkekre kattintva olvashatjátok el: http://bit.ly/2z6Wbjt , http://bit.ly/2xpugxQ.

Ebben az évben is játékos kódolás lesz a programunk. Úgy gondoltam, hogy ismét a codeSpark Akademy The Foos alkalmazását fogjuk használni erre. Tudom, szeretitek ezt a játékot. Így most egy új csapattal indulunk, hiszen vannak, akik már elmentek, és vannak, akik most érkeztek az Anyahajóba szeptemberben. 
Megtaláljátok a neveteket az Anyahajó Stúdió osztálytermében: 

http://dashboard.thefoos.com/#/dashboard/students

Az elmúlt években is szép eredményt értetek el a projekt alatt, ám most már sokat okosodtatok, és azt remélem, hogy egyre magasabb szintre fogtok eljutni, sőt biztos vagyok abban, hogy lesz közületek olyan is , aki már saját  játékot is fog készíteni a program segítségével. Nem kell sietnetek a foglalkozás alatt. Mindenki a saját tempójában haladhat, és gyűjtheti majd a csillagokat. Bár pénteken lesz eredményhirdetés a projektzáró ünnepségünkön, de a játék folytatódik majd, hiszen még  sok érdekességet tartogat Számotokra a The Foos programja. Lesz még ebben az évben karácsony előtt egy kódolós projektünk, a Kódolás Órája. Addig pedig gyűjtsétek szépen a csillagokat, játsszatok a programmal, készítsetek egyszerű kis játékokat! És majd akkor is ünnepelni fogunk sütivel, oklevéllel, kis emlékjutalmakkal. 
Tableten fogtok játszani, és előttetek lesz laptopon egy súgó. Ezt segítségképpen nyitom majd ki Számotokra, hogy senki ne maradjon le, hanem együtt tudjunk haladni a játékban.

 


A foglalkozás végén fotózzátok le az elért eredményt, majd illesszétek blogotokba. A bejegyzés linkjét pedig tegyétek fel közös faliújságunkra, a Padletre:


Made with Padlet

Otthon is játszhattok majd, ha kedvetek, időtök lesz hozzá. Büszke vagyok Rátok, mert most a codeSpark Akadémia tagjai lettetek, ahogyan ez a kép is mutatja:



A Foowille világában élő aranyos kis karaktereket fogjátok beprogramozni. Ők különleges képességekkel bírnak. A Rendőr Foo ügyesen el tudja kapni a kellemetlenkedő Glitch-et, a Séf  Foo különleges ételeket tud készíteni, a Ninja Foo képes összezsugorodni és megnőni, az Asztronauta Foo tud négy irányba is utazni, a Mesterember Foo pedig ládákat tud készíteni, és megsemmisíteni. De ezeket csak a Ti irányításotok alatt tudják megtenni.



A The Foos projektünk mellett még egy nagy eseményre is készülünk október 11-én, szerdán.
Barnus, Édesapjával együtt kígyórobotokat fog bemutatni és programozni Barni osztályában a pályaorientációs napon. Remélem, kedvet fognak csinálni ehhez az izgalmas, érdekes pályához a többieknek, és lesznek majd olyan diákok , akik a programozást, robotikát fogják választani tanulmányaik során.

Mindenkinek kívánok sikeres kódolást!

Programozzatok! Alkossatok! Játsszatok!

Ügyeskedjetek, hogy együtt tudjunk ünnepelni, örülni pénteken a szülinapi projektzáró ünnepségen!

A fenti tortát nem én sütöttem, de remélem, hogy az enyém is is lesz ilyen szép, és ízleni fog Mindenkinek!

Íme itt a három projekt:

http://events.codeweek.eu/my/


Reméljük, hogy a most készülő is sikeres, örömteli lesz!



A fenti kép forrása: http://bit.ly/2fTPN6N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése