2017. 10. 02.

A kisgyalog és a tisztek értéke, és egy kis kódolós játék

Kedves Gyerekek!

A következő héten átismételjük mindazt, amit a sakkbábok értékéről tavaly tanultunk. Kicsit kibővítve fogunk mindent megbeszélni.  Megnézzük majd, hogy mi a különbség a sakkfigurák mennyisége és minősége között:




Mindent a sakktáblánál fogunk megbeszélni. Ezután a SMART Notebook szoftver programjában Igaz-Hamis állításokat fogtok megoldani. Ellenőrizzétek le a megoldásotokat!




Az eredményt fotózzátok le, majd illesszétek a blogotokba!
A bejegyzés címe a következő legyen: A kisgyalog és a tisztek értéke
A címke: Sakkpalota
A kép alatti cím pedig: Feladatom a Sakkpalotában


A nagyon ügyesek otthon is meg tudják oldani a feladatot. Ehhez kattintsatok az Anyahajó menüsorában a Sakkpalota Programra! Ott keressétek meg a sakk -dobókockát, és kattintsatok rá!
Ott megtaláljátok az Igaz-Hamis állítások 2-ik csoportját. Ha a dobókocka alatti képre kattintotok, akkor megnyílik a SMART Notebook nézőkéje, ahova betallózhatjátok  a kérdéseket. 


Ha készen vagytok a Sakkpalotás feladattal, akkor kedvetek szerint válogassatok a kódolós játékokból, hogy jövő héten a legizgalmasabb programokkal játszunk majd az Európai Kódolás Hetében. 

Barni bent lesz a foglalkozásokon, és akit érdekel, annak nagyon szívesen megmutatja, mit tud a kígyórobot. Jövő héten bemutatót fog tartani édesapjával a pályaorientációs napon. Roli is csatlakozni fog hozzájuk egy kis meglepetéssel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése